Constitució del Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2014-2015 

Aquest òrgan participatiu és format per un total de 91 alumnes —54 de primària i 37 de secundària— de 28 centres educatius públics i concertats de la ciutat.

Com a novetat, enguany l’encàrrec que l’alcaldessa ha fet als consellers de primària ha estat que, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets dels Infants, facin un treball de reflexió i anàlisi del grau d’acompliment a la nostra ciutat dels drets que es recullen en aquesta convenció. En concret,  proposa que  seleccionin alguns i que analitzin quina és la seva situació a la nostra ciutat i què es pot fer per millorar-ne l’aplicació.

I, als alumnes de secundària que treballin l’àmbit de l’urbanisme, els ha encarregat que desenvolupin un projecte sobre els usos socials i terapèutics dels horts urbans que fa un any i mig es van posar en marxa a la ciutat, en col•laboració amb diferents entitats., perquè plantegin com hi poden participar els infants”.

El Consell de Nois i Noies s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies. .

6N0A0137

Els comentaris estan tancats.