4a Jornada ApS

Alumnes i professors de la ciutat presenten les seves experiències en ApS

 

El dijous 14 de novembre es va celebrar a l’Auditori Barradas la 4a Jornada d’Aprenentatge Servei de l’Hospitalet. L’acte, organitzat per la Regidoria d’Educació, el Departament d’Ensenyament i el Centre Promotor ApS de Catalunya, va comptar amb la participació de cent vint-i-quatre mestres i educadors de la ciutat i d’altres ajuntaments, que van intercanviar experiències. A la jornada també va participar el professor de Teoria de l’Educació de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, Josep Ma Puig, que va fer una conferència sobre els motius i les idees per fer un ApS.

L’activitat es va obrir amb l’actuació dels alumnes de l’Escola de Música i Centre de les Arts amb un Homenatge a Salvador Espriu. A continuació, professors i alumnes van presentar i comentar les seves experiències. Els educadors del Centre Ocupacional Bellvitge i de l’Escola Marina van explicar els projectes “Jo també vaig a la biblioteca” i “Pagesos de Bellvitge”. Alumnes del Centre Educatiu Balaguer, l’Escola Pep Ventura i els instituts Torres i Bages i Margarida Xirgu van parlar de les seves ApS. Els estudiants, encomanant el seu entusiasme al públic, van expressar les seves motivacions i la seva satisfacció. A les preguntes, què havien aprés? i què era el que els havia agradat més? van respondre que treballar amb persones diferents o en grup i conèixer coses del barri. També van coincidir en recomanar l’experiència als companys i repetir-la si és possible.

A continuació, Josep Ma Puig, que imparteix classes de Teoria de l’Educació i Educació en valors a la Universitat de Barcelona va fer la seva conferència “Motius i idees per fer un Aprenentatge Servei”. Puig va destacar els motius d’una ApS, que són ajudar, experimentar, treballar i participar i alguns dels seus conceptes fonamentals com són que sigui una necessitat social, un servei a la comunitat i un aprenentatge. Després de la lliçó magistral de Puig es va celebrar una taula rodona amb el professorat que fa possible que les ApS siguin una realitat.

Clic per veure l´informatiu L´H:

LH Digital

Els comentaris estan tancats.